perjantai 27. marraskuuta 2009

Tervehdys Maaningan joulunavauksessa 27.11.2009

Rakkaat kristityt!

Joulu se on merkillinen juhla. Odottamista riittää monen monta viikkoa ja sitten kun juhla lopulta koittaa, se on hetkessä ohi. No, ei se ihan oikeesti ihan näin mene. Tunnetaanhan 3. ja 4. joulupäiväkin kirkollisissa kalentereissa ja onhan joulun juhla-aikaa vielä Loppiaisena.

Se on kuitenkin hyvä, että on, mitä odottaa. Odotus on melkein yhtä tärkeää kuin juhla. Onhan juhlaan valmistauduttava. Mutta kannattaa muistaa myös viisas sana juhlavuottaan viettäviltä Martoilta. Se menee jotakuinkin näin: Suursiivoa kaappisi ainoastaan siinä tapauksessa, että aiot viettää joulusi niissä.

Joulu saapuu jokaiselle, mutta se ei edellytä stressaamista. Joulu saapuu niin rikkaille kuin köyhille, sillä Jumala antaa armonsa auringon paistaa niin hyville kuin pahoillekin.

Olemme astumassa adventin aikaan. Tämä aika muistuttaa meitä kaikkia siitä, millaista Jeesusta me odotamme jouluvieraaksemme. Sunnuntaina laulaa kajautamme tutun ja rakkaan Hoosiannan, ja näin tervehdimme samalla uutta alkavaa kirkkovuotta.

Joulun hyvistä tuoksuista tärkein on Kristuksen tuntemisen tuoksu. Kunpa me kristityt levittäisimme tätä tuoksua kautta tyynen vienon yön, ja kautta koko vuoden.

Joulu on merkillinen juhla. Muistamme toisiamme vähän niin kuin syntymäpäivinämme. Lähetämme kortteja ja paketteja. Lahjat kertovat myös antajansa rakkaudesta. Kun me ihmiset näin osaamme antaa lahjoja, niin miten suuri onkaan meidän Jumalamme rakkaus meitä kaikkia luotuja kohtaan.

Iloista joulunodotusta meille kaikille! Ja siunattua adventtiaikaa!