sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Love is patient eli mitä p. Paavali sanoikaan rakkaudesta

Love is patient

Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.

Herra,
koska rakkaus on kärsivällinen…
auta minua olemaan hidas tuomitsemisessa, mutta nopea kuuntelemisessa.
arka kritisoimisessa, mutta altis rohkaisemisessa,
muistaen järkkymättömän kärsivällisyytesi minun suhteeni.

Koska rakkaus on lempeä…
auta, että sanani olisivat hyväntahtoisia ja tekoni harkittuja. Muistuta minua hymystä ja sanoista ”Ole hyvä” ja ”Kiitos”, sillä näillä pienillä asioilla on suuri merkitys.  

Koska rakkaus ei kadehdi, ei kersku...
Auta sydäntäni nöyryydessä, jotta se näkisi hyvän toisissa. Anna minun ymmärtää ja iloita kaikesta, mitä minulla on ja kaikesta mitä olen, niin että teen samoin ympärilleni oleville.

Koska rakkaus ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan...
Auta minua puhumaan korville ja sydämelle suopein sanoin. Muistuta minua todellisesta, suuresta maailmasta joka on täynnä puutteita ja vahinkoja, kun olen käpertymässä omaan pieneen maailmaani.

Koska rakkaus ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa…
Auta minua antamaan anteeksi toisille, niin kuin sinä annat anteeksi minulle. Kun olen sortumassa vihankaunaan, auta minua lempeästi vapautumaan siitä, niin että voin ojentaa sen sijaan rakastavan käden.

Koska rakkaus ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee totuuden voittaessa… Auta minua puolustamaan hyvää ja oikeaa, suojelemaan suojattomia, auttamaan avuttomia. Näytä minulle, miten voisin tajuta tämän eron.  

Koska kaiken se kestää, kaikessa uskoo…
Auta minua olemaan suojapaikka lähimmäisilleni.  Kun suuri maailma on ankara ja kylmä, olkoon sydämessäni paikka hyväksynnälle ja lämmölle.  

Lopulta, koska rakkaus kestää kaiken...
Auta, että sydämeni sykkisi jatkuvasti Sinulle ja toisille ihmisille. Kiitos Sinulle tästä päivästä, jolloin ylistämme rakkautta ja siitä, että näytät meille mitä rakkaus todella merkitsee. Aamen.