maanantai 15. joulukuuta 2008

OI-ANTIFONIT ADVENTIN PÄÄTTYESSÄ

17.12. Oi Viisaus, sinä lähdit Korkeimman suusta, sinä ulotut maan äärestä toiseen ja ohjaat kaiken hyvin. Tule ja opeta meille viisauden tie.

18.12. Oi Adonai, Israelin Herra ja hallitsija, sinä ilmestyit Moosekselle palavassa pensaassa ja annoit hänelle lain Siinailla. Tule pelastamaan meidät väkevällä kädelläsi.
19.12. Oi Iisain juurivesa, sinä kohoat merkkinä kansoille, sinun edessäsi kuninkaat mykistyvät, ja kansat kumartavat sinua. Tule vapauttamaan meidät, älä viivy.
20.12. Oi Daavidin avain, Israelin valtikka, sinä avaat, eikä kukaan sulje, ja suljet, eikä kukaan avaa. Tule päästämään vangitut kahleista, ne, jotka elävät pimeydessä ja kuoleman varjossa.
21.12. Oi Aamunkoitto, ikuisen valon sädehtivä kirkkaus ja vanhurskauden aurinko: tule valaisemaan pimeydessä ja kuoleman varjossa elävät.

22.12. Oi kansojen Kuningas, kansakuntien toivo, kulmakivi, joka teet kaiken yhdeksi: tule ja pelasta ihminen, jonka muovasit maan tomusta.
23.12. Oi Immanuel, kuninkaamme ja tuomarimme, kansojen toivo ja pelastus: tule pelastamaan meidät, Herra, meidän Jumalamme.